Πηγάδια

pagadiaΗ Κάρπαθος ή Πηγάδια, όπως αλλιώς είναι γνωστή η πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του. Είναι κτισμένη στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Ποσείδιο. Στην κορυφή του λόφου σώζονται τμήματα από την αρχαία ακρόπολη και από τα κυκλώπεια τείχη.
Η πόλη της Καρπάθου είναι μια σύγχρονη πολιτεία. Τα περισσότερα σπίτια και δημόσια κτίρια είναι καινούρια και κτίστηκαν από τους ομογενής της Αμερικής, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι παραθερίζουν στο νησί τους. Η περιήγηση στην πόλη αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Όμορφες εικόνες που συνδυάζουν τη νησιώτικη παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις, θα συναντήσετε σε κάθε γειτονιά. Από τα αξιοθέατα της πόλης, αξίζει να δείτε τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Φωτεινής που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της πόλης. Από τα αρχιτεκτονικά μέλη του ναού συμπεραίνουμε ότι έχει κτιστεί πάνω στα θεμέλια προγενέστερου αρχαίου ιερού.
Ένα από τα φυσικά αξιοθέατα του νησιού που αξίζει να δείτε είναι η σπηλιά του Ποσειδώνα. Βρίσκεται στη θέση Μύλοι και από τα ευρήματα φαίνεται ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε κατά την αρχαιότητα και ως τόπος λατρείας. Το λαξεμένο στο βράχο ιερό ήταν αφιερωμένο στον Ποσειδώνα η στην Αφροδίτη.
Θα κολυμπήσετε στις καθαρές αμμουδιές που υπάρχουν γύρω από το λιμάνι. Η παραλία της πόλης με την εκτεταμένη αμμουδιά προσελκύει πλήθος κόσμου. Και σαν πέσει ο ήλιος περπατήστε κάτω από το φως του φεγγαριού και απολαύστε τα θαλασσινά τοπία γύρω από το λιμάνι. Ακολουθήστε τον ήχο της μουσικής και ανακαλύψτε τα νυχτερινά στέκια στα οποία θα διασκεδάσετε μέχρι πρωίας.

Share on... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestDigg thisPrint this pageShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

Κάντε κράτηση

Όνομα:

Επώνυμο:

Διεύθυνση:

Τ.Κ.:

Πόλη:

Χώρα:

Email:

Τηλέφωνο:

Τύπος Δωματίου:

Άτομα:

Ημ/νια Άφιξης:

  your selectionOK

Ημ/νια Αναχώρησης:

  your selectionOK